english site  danish site
Klik på et billede for at forstørre

 

de Lasson Bæger

 

Dette bæger blev præsenteret til Aksel Rosenkrantz de Lasson (1740-1813), Frederiks stor-tipoldefar, i erkendelse af det arbejde, han gjorde dreje lyng og tørv områderne omkring Viborg til levedygtige bedrifter i begyndelsen af 1760er. Nogle af dette land blev passeret ned gennem Lassen familien i otte generationer. Aksel Rosenkrantz de Lasson havde en stor gård (Bjørnsholm / Vitskøl Kloster), som var omkring 100 km længere nord.

 

Dette bæger er også blevet passeret ned gennem Lassen familien i mange generationer. Vi har ikke været i stand til at bestemme, hvad initialerne SP SN på koppen står for. Der er en mønt indlagt på bunden af koppen.

 

 

 

Romanov Fiske Ske

 

Fiske skeen var en gave til Jens Peder og Sine Lassen fra Olga Romanov. Olga var den yngste datter af Tsar Alexander III, og dermed søster til Tsar Nikolaj II, den sidste tsar af Rusland. Hun var barnebarn af Kong Christian 9. af Danmark. Under den russiske revolution flygtede Olga og hendes mor, sammen med Hertuginde Natalie Mishalovna de Protopopov, fra Rusland til Danmark og boede i København. Olga og Hertuginden besøgte Jens Peder Lassens søster Ane for omkring en uge hver sommer. Mens besøger med hende, de ofte kom til Grågård, Jens Peder Lassens gård, og Olga fremlagt denne ske til dem i tak for besøgene.

 

Denne ske blev præsenteret engang i 1929 eller 1930, mens Frederik og Asta blev forlovet. Asta husker de besøg fra Olga. Skeen blev derefter gået ned til Frederik og Asta, som gik det ned til deres datter Aase.

 

 

 

Jens Peder Lassen/Sine Bertelsen Graveret Salt og Peber-Servere

 

Disse var sandsynligvis en bryllupsgave til Jens Peder og Sine i 1903. De er sølv med blåt glas skær.

 

 

 

 

Indlagt Serveringsbakke

 

Vi kender ikke historien om denne bakke, bortset fra at det var ejet af Lassen familien.

 

 

 

Frederik Lassens Stok

 

Dette er blot en af mange, mange spadserestokke at Frederik skåret over årene, hvilket bosiddende i foyeren af deres hjem på Gremmersteen. Denne særlige stok blev skåret under et besøg til Yellowstone Park, USA, i 1967, og er især dejlige.

 

 

Klik for at vende tilbage til Frederiks Familie