Source: Birthe Bonde
Lokalpolitiker, kommunekasserer, sognerådskvinde i Smidstrup.
Uddannet barneplejeske i København.
Passede Mejeriets regnskaber.
Begravet Smidstrup Kirkegård.
Mejerier i Smidstrup
Smidstrup og Skærup ligger begge i Smidstrup sogn og er fælles om kirken, skolen og mange foreninger m. v.
I Smidstrup ligger også Daglibrugsen, der er sognets eneste større butik. Men derudover er der tale om 2 selvstændige byer.
Smidstrup er en landsby, der fra slutningen af 1800 i kraft af andelsbevægelsen fik en række funktioner der betjente oplandet.
I Torpsgade og på Håstrupvej ligger en række bygninger der vidner om byens kulturelle og erhvervsmæssige udvikling i 1800 tallet. Her findes dels missionshus og forsamlingshus. Byen har også haft 2 mejerier. Smidstrup Andelsmejeri i den sydlige ende af Håstupvej er nedlagt i 1958, men bygningerne findes endnu, mens det indremissionske mejeri "Søndagshvile" der eksisterede fra 1904 til 1970 er nedrevet i 1995.
Kilde:
http://vejle.odeum.com/dk/by_og_land/lokalbyer/smidstrup/beskrivelse_og_maal.htm Andelsbevægelsen forløb sideløbende med udbredelsen af den nyopfundne centrifuge hvilket gjorde dansk smør prisdygtigt i udlandet, hvor konkurrencen ellers kunne være hård. Da køleanlæg blev udbredte opstod der en række søndagshvilende andelsmejerier, hvor mejeriet lå stille om søndagen. Initiativtagerne til disse havde som regel en vis grad af tilknytning til Indre Mission og den deraf udgåede Foreningen til Fremme af Søndagens rette Brug. I 11 jyske sogne var der både et andelsmejeri, der fungerede alle ugens syv dage, og et søndagshvilende mejeri. Kilde:
http://da.wikipedia.org/wiki/Mejeri